Acne is een vervelende huidaandoening die met name in de puberteit begint, maar die we nu ook veel vaker op latere leeftijd zien ontwikkeld.

Acne komt op verschillende lichaamsdelen voor, de meest voorkomende plekken zijn op de schouders, armen, nek en het gezicht, daar waar de haarfollikels en actievetalgklieren aanwezig zijn.

De huid rond en in de afvoergang van de talgklier vertoont een versnelde verhoorning. De huidcellen laten minder snel los van elkaar, zodoende ontstaat er een ophoping van huidcellen die huidporiën blokkeren dit uit zich in mee-eters.

Raakt de mee-eter geïnfecteerd door zweet/talg en de proprionbacteruim acnes bacterie, dan ontstaat er een ontsteking (puistje).

Er zijn verschillende oorzaken die tot acne kunnen leiden denk hierbij aan:

Hormonen
Voeding en voedsel intoleranties
Spijsverterings problemen
Stress
Verkeerd product gebruik

Zoals u hier kunt lezen zijn er meerdere oorzaken die acne kunnen ontwikkelen/verergeren plus dat er verschillende soorten acne zijn, alle soorten acne vergen weer een andere aanpak.

Samen kunnen wij een behandelplan opstellen/bespreken na het zien van de acne huid en door middel van een huidmeeting.

Wij als huidcoach werken met gespecialiseerden producten van hannah en Juliette Armand die zorgen voor een acne verbetering.  zodat wij samen door de combinatie van thuis gebruik het onder controle houden.  

Het is belangrijk om samen aan een mooi resultaat te werken, daarom is het van belang om thuis actief met de producten aan de slag te gaan die daarmee de behandeling ondersteunen.

Vergoeding zorgverzekeraar mogelijk